Veelgestelde vragen

 –  Wat zijn A / B / C Grades?

A Grade: Producten met een A Grade hebben zeer lichte gebruikerssporen, deze producten hebben zo goed als geen zichtbare gebruikerssporen! Op technisch vlak zijn deze producten 100% werkzaam en getest. Deze producten zijn de top of the line procuten van onze website.

B Grade: Producten met een B Grade hebben lichte gebruikerssporen, Het kan voorkomen dat deze producten kleine deukjes en krassen becatten. Op technisch vlak zijn deze producten 100% werkzaam en getest. Deze producten zijn ook scherper geprijsd doordat je wat lichtere gebruikerssporen hebt

C Grade: Producten met een C Grade hebben wat zwaardere gebruikerssporen, het kan voorkomen dat deze producten een deukje of wat krassen hebben. Op technisch vlak zijn deze producten 100% werkzaam en getest. Deze producten zijn het aller scherpst geprijsd doordat deze producten zichtbare gebruikerssporen bevatten

– Wat is Refurbished bij laptoprelife.nl?

Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, en desktops worden refurbished aangeboden en verkocht. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Als je refurbished vanuit het Engels vertaalt betekent het: opknappen of renoveren. Binnen de computerwereld betekent het veel meer, dan alleen maar het opknappen van bepaald device. Het refurbishen van computer hardware.

‘’Refurbishen is namelijk: het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur.’’

Dit betekent dat eventuele data wordt verwijderd en dat de apparatuur grondig wordt gereinigd. Verder wordt er uitgebreid getest en waar nodig gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze de levensduur en technische kwaliteit van een nieuwe machine hebben. Hergebruik is niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral voor het milieu.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt, in plaats van refurbished. De producten die Laptoprelife.nl aanbiedt, dragen een veel grotere waarde dan het woord ‘tweedehands’ aangeeft. Een tweedehands apparaat koop je bijvoorbeeld via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is, dat je niet precies weet wat ermee gebeurd is. Daarnaast zou het product technisch niet in orde kunnen zijn. Hier kom je vaak pas na enige tijd achter en dan heb je geen garantie om op terug te vallen. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft. Het gevolg daarvan is, dat je extra geld moet investeren om het defect te verhelpen.

Is refurbished betrouwbaar?

Een refurbished product van Laptoprelife.nl is uitgebreid en grondig getest op defecten. Door dit op te lossen met vervangende hoogwaardige onderdelen, zijn deze technisch 100% in orde. Onze producten hebben zo de technische kwaliteit en levensduur van een nieuw apparaat en zijn nog jaren betrouwbaar. Bovendien krijg je daar nog 3 maanden standaard garantie bij. De prijs van een refurbished product is veel aantrekkelijker dan van een nieuw product. Hierdoor koop je bij Laptoprelife.nl een betrouwbare refurbished Laptop of Desktop voor de prijs van een tweedehands, maar met de kwaliteit en zekerheid van een nieuwe.

Waar komt de apparatuur vandaan?

Vrijwel alle refurbished Laptops, Desktops en Beeldschermen worden aangeboden, zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf is gefuseerd of omdat het niet meer bestaat. Natuurlijk bestaan er ook organisaties die gewoonweg nieuwe hardware aanschaffen. Anderzijds komen er veel van onze producten uit de lease. Een bijkomend voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn. Dat is de reden dat je bij Laptoprelife.nl.nl alleen maar producten van topkwaliteit vindt.